26 Σεπτεμβρίου 2013

Υπόμνημα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου


Στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς άλλη καθυστέρηση να παρθούν αποφάσεις για τα προβλήματα της Παιδείας.
Δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί πως δεν γνωρίζει, γιατί το προηγούμενο διάστημα προηγήθηκαν η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 2/4/2013 μετά από αίτημα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, τα υπομνήματα της Ένωσης, την συνεδρίαση της ΔΕΠ 17/09/2013 που κι εκεί μιλήσαμε συγκεκριμένα, γιατί παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου ότι όλα είναι έτοιμα και αυτή η σχολική χρονιά άρχισε με ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα.
Καθηγητές σε διαθεσιμότητα, ελλείψεις σε δασκάλους, ελλείψεις σε βιβλία, σχολεία χωρίς φύλακες αφού όλοι απολύθηκαν, χωρίς καθαρίστριες αφού λήγουν οι συμβάσεις τους.
Η Ένωση Γονέων καταθέτει σήμερα συγκεκριμένες προτάσεις και απαιτούμε την άμεση λύση των προβλημάτων των σχολείων.

24 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση - Πρόσκληση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων



Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ζωγράφου καλεί τους Γονείς - Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων - Εκπαιδευτικούς και Μαθητές στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ με θέμα την ΠΑΙΔΕΙΑ, που συγκαλείται έπειτα από αίτημά της, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 17.00 μ.μ., στο Δημαρχείο Ζωγράφου (3ος όροφος).

13 Σεπτεμβρίου 2013

Α.Σ.Γ.Μ.Ε “Μετά το πρώτο κουδούνι …τι;”

ΜΟΝΟ στην Γ’ Αθήνας (Αιγάλεω, Αγ. Ανάργυροι – Καματερό, Ίλιον, Περιστέρι, Πετρούπολη, Χαϊδάρι) και ΜΟΝΟ για τα δημοτικά καταγράφονται σε σύνολο περίπου 130 δημοτικών σχολείων κενά σε 92 Δάσκαλοι και 174 ειδικότητες (58 Καθηγητών Αγγλικών, 11 μουσικής, 54 φυσικής αγωγής 51 Η/Υ). Συνολικά ΜΟΝΟ στην Γ΄ Αθήνας και ΜΟΝΟ για τα Δημοτικά έχουμε 9 δεκάδες! κενά σε δάσκαλους και 17 δεκάδες κενά σε ειδικότητες! Δεν έχουν καταγραφεί τα κενά στα ειδικά δημοτικά σχολεία της περιοχής!  Αναλυτικά:

ΑΣΓΜΕ: Καλώς Ορίσατε στο “νέο σχολείο”

Ανακοίνωση ΑΣΓΜΕ για τη νέα χρονιά.Αναλυτικά

Αφίσα ΑΣΓΜΕ . Αναλυτικά

Πανώ Ομοσπονδίας Περιφέρειας Αττικής .Αναλυτικά

3 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΑΣΓΜΕ ΠΡΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Το ν/σ για την Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Λοιπές Διατάξεις,  είναι κομμάτι του «Νέου σχολείου», είναι ένα νομοσχέδιο ΒΑΘΙΑ ΤΑΞΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ, κλειδί για την επίτευξη των στόχων ΕΕ και κεφαλαίου για τη δημιουργία φθηνού εργατικού δυναμικού και μάλιστα σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, και οξυμένων αντιθέσεων – ανταγωνισμών.

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ :ΓΙΑ ΤΟ Ν/Σ «ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ»

Το συγκεκριμένο Ν/Σ είναι κομμάτι του «νέου σχολείου», του σχολείου της αγοράς που υλοποιείται χρόνια σε όλη την Ε.Ε. και είναι γνωστό, ως το σχολείο της ημιμάθειας, της σχολικής διαρροής, της εργασιακής περιπλάνησης. Αναλυτικά